Igantzi (Nafarroa)

Ilun-ezkila

Transkripzioa

- Beno, ez zuen ordu... ordurik ez zen. Segun nola, eguna nola ez dakit, udan eta neguan ez zenuen... ez zenuen tenore bera jotzera. Beti tamaina bat hartzen zuen ezkila jotzaileak eta hura joz gero, zenbat aldiz jende dena dantzan bitarteraino, igande egunarekin, eta hura joz gero, baina akordeoiak pieza akabatzen zuen, ez zuen akabatzen pieza hura, e! ra! kortatzen zuen.
- Eta plazan badira... konparazio lehenago dena herrikoak izaten baitziren, hau dena berriz e, ber... betea egoten zen. Eta, dena betea, neska eta mutil, han denak, pues minutu batzuen barrenean ez zenuen plazan inor ere ikusiko, denak, bakoitzak bere bidea. Batzuk... goiko auzokoak, pues, han barrena, bertzeak, auzo horretakoak han barrena, bakoitzak bere zera. Eta joaten ez zen… neska hura, hori, ezkila jota, pues zen edozein, entenditzen duzu? Edozein nahi du erran, pues, una cualquiera, hura joaten zena…