Leintz Gatzaga (Gipuzkoa)

Transkripzioa

- Gatz-fabrikatik aparte beste lanik, beste lan-klaserik hemen ez zan izaten? Esan gura dot, beste ofiziorik edo…? Lana hemen gatz-fabrikan eta…
- Bestela, basarriko…?
- Guk be basarrixa besterik ez dou ikesi, e?
- Nire anaiak-eta, ba, faten zien… […]
- Oin dendarik be ez dao ta ezebe ez dao ta oin dana ezer bihar badozu kanpora fan bihar dozu. Orduen bi denda egoten zien kontinuo. Denda bi beti. Bai.
- Ta bi denda [azen] orduan, e? Bi denda orduan Gatzan?
- Bi, bi, bai.
- Barberue be bai. Bi barbero eozen.
- Bi barbero?
- Bi anai.
- Bai, alpargaterue be egon zan hor Azpeitti, Azkoitti ez dakit nungue zan bat. “Txulo” esaten otsen.
- Ez dakit zelan […], apellidue zan “Txulo” edo zelan zan?
- Ez, ba, moten bat.
- Moten bat izengo zan. Bera moreno-morenua […], bizarra ta beltza ta zerien ta, ba… Bai, esaten otsen. Ta hak alpargatak eitten zittuen hak bai. Hak alpargatagiñen ta danien gero.