Lekeitio (Bizkaia)

Abarketak, oinetakorik ohikoenak

Abarketak, oinetakorik ohikoenak <p>Abarketak erabiltzen ziren asko; gizonek domeketan abarketa zuriak. Zapatak eta plaierak ere erabiltzen ziren.</p>

- Gero, ba, ya prakakin ta, ba, jo aurrera.
- Eta oiñetakoak, zelako oiñetakoak eukitzen zenduezan?
- Oiñetakuk korrientiak, betiko baltzak edo marroik edo.
- Eta abarketak eta holakoak?
- Abarketak bai. Abarketak usaten genduzen, gehidxen abarketia, gixonak be bai. Gero zan honek plaierak urten ebenak, baiña, bestelan, abarketak gehidxo. Ta gixon askok, ganera, abarketa zuridxak, pixkat holan elegantetxuk zirinak, janztekuak, abarketa zuridxak domeketan. Bestelan, ba, zapatak.
- Domekatarako zuridxek?
- Bai, holan udan ta. Ta bestelan, ba, zapatak, zapata batzuk marroik, baltzak edo, ba... Hor Fresnedok eukan zapateridxan, ta bestia han goidxan Margaritak be.

Egilea(k): Uxue Cazalis Crespo (Lekeitioko institutua)