Lesaka (Nafarroa)

Xaldun kortin

Transkripzioa

Lehenago nola dena dirurik gabeko asunto horrekin, izaten zen auzolanean batak bertzeari laguntzen zioten, m? Eta, artoa bere… zuriketak, artoa bildu eta ganbaran, eta zuritzen genituen artazuritzean. Neska-mutil eta bueno: “Goazen artazuritzen duten lekuetara, iji eta aja”, badakizu, elkarrekin… eta gero izaten ohitura nonbait ere ematen zituzten gaztaina erreak, bertzeek gaztainak erretzen zituzten, eta sagardoa. Pitarra, etxean eginiko pitarra eta sa… gaztaina errea. Eta klaro, gaztaina erreak, jostetan aritzen ziren oraino zerean, badakizu, azertatzen bada eta ez bada azertatzen, eta:
Eta orduan izaten zen:
- Xaldun kortin!