Lesaka (Nafarroa)

Ezin gaztelaniaz ulertu

Transkripzioa

Olan, e! Gerra izan zen, ze gerra baitzen ere. Eta, horra etorri omen ziren General Morriones erraten zigun guri, ez dakit, Olara. Eta, bere soldaduak edo, zerbait ziren horrela, gero Ola bazen baserri bat, Ola, eta gero baserria Ola izena zuena, eta han egiten zuten ostatu moduan edo. Eta, kontatzen zuen nola han, egon izanen ziren, gerrako Morriones jeneral horrekin batean horiek, han bau… jan eta han egiten izan zuten, eta, noizbait ere joan behar zuten ba, m? eta erraten dit:
- Bueno –kastellanoak izanen ziren, klaro- Bueno, ya nos marchamos.
Eta hango mahaia edo… neskatoa edo, han zerbitzatzen edo aritzen zirenak edo, eta aditzen isil-isilik eta erran zioten etxekoandreari:
- Aizu, ya nos marchamos erran du, zer erran nahi ote zuen?
Eta: