Lezo (Gipuzkoa)

Umetako gaixotasunak eta artelanak

Umetako gaixotasunak eta artelanak <p>Haurra zela, sehaskan egon zen ospitalean. 11 urte zituenerako aitari dendan laguntzen aritzen zen. Arotza zuen aita eta berak ere arotzeriarako zaletasuna zuen. 16-17 urte zituela egin zuen kaxa erakusten du.</p>

Transkripzioa

-Ni beti zea izandu naz, osea, nik bizkar hezurra oso hondatua dakat ba! Osea, haurra nitzala sehaskan egondu nitzan enyesatua. Osea, ez dakit ze gaitzakin. Ta attak, ama hilla nola baitzean, pues, eta atta miñez, ba ya attak ez [zuan broma...]. Gero ezta neri okurrittu galdatzia ere. Nik bastan… nahiko lan nun denda hamaika urtekin mostradoria lejiakin garbitzen. Gaixki igual ingo nun biño, hamaika urtekin. Nahiko lana.
Ta geo afiziyo gogorra nun zea, arotzea. Atta arotza nola baitzen, arotzea nun. Osea, hau, porejenplo, pues, orduan, gaztia nitzala in nuen, hemen zea [dakaixki], este, orduko razionamenduko paperak-eta… Hoik gerrako...
-A, bai, gordeta dittuzu hor… Erakutsiko diguzu kaja, mesedez?
-Iyo gora, iyo gora. Hor, gora, gora, gora, nik hartzeko. Ta kaja hori, noizkoa da?