Lizartza (Gipuzkoa)

Ezkondu eta Lizartzara bizitzera

Ezkondu eta Lizartzara bizitzera <p>25 urte zituela, Kaxiano Ibarguren 'Kaxa' soinujolearekin ezkondu zen. Lizartzara joan ziren bizitzera; Kaxianoren arrebarenera. Orduko Lizartza nolakoa zen aipatzen du.</p>

Transkripzioa

- Esan dizutena, katukumeak harea ta honea ta ibiltzen dien bezela ibilitakoak geala hemen, ez giñun hemen. Etxe hok'e ez zeuden ordun. Etxeik'e ez zeon, zeaik hola. Bere arrebakin jarri giñen aurrena. Arrebak denda bat zeuken hor goien eta harek neska behar zun, umea're bazeuken, hue aittonak eta amonak eta Tolosan, Tolosakoa zan gizona, koiñaua, eta han aittonak ta arrebak-eta zaintzen zien, baiño hemen behar zun, baten bat etxeko zeak itteko, beak denda jun behar zun ta ba lekue bazeuken etxean ta harek bueno, horri launtzeko hor jarri giñen.

Egilea(k): Jon Alkorta Agirrezabala