Makea (Lapurdi)

Senarra ola batean lanean

Senarra ola batean lanean <p>Baionan bizi izan da 60 urte hauetan Ang&egrave;le. Senarra ola batean aritzen zen lanean, baina laborantza maite zuen. Bera ere baserri batean sortu zen, eta baratzeari esker, lurraren pasioa atxiki ahal izan zuen.</p>

Tamaina:

Baionan bizi izan da 60 urte hauetan Angèle. Senarra ola batean aritzen zen lanean, baina laborantza maite zuen. Bera ere baserri batean sortu zen, eta baratzeari esker, lurraren pasioa atxiki ahal izan zuen.

- Zu gero, orduan, handik lan hori finituta segidan esposatu zinen?
- Ba, ba, ba, segidan.
- Baionan bizi izan niz eta Baionan bizi niz delako hirutan hooi urte huntan…
- Ene senar zena ari izan /aizan/ zen ondarrik lantegi batian, Fonderia deitzen dena. Banan ene senarrak laborantxa zuen maite, bainan laborantxan’e batentzat da tokia. Eta gero, ahal ziin moldian bere lurreko eta, afizionia, bazuen baratzia… ta baratzian hazten zituen ere lapinak. Harek… harrek lantegitik jalita, beren sosegüa biltzen zuen bere baratzian.
- Ta bera zenbat urterekin gan zen etxetik?
- Hura berdin, ni bezala, nik, enekilan, harek’e… hooita hiru-lau urtetan partitu zen etxetik… hooita bost urte… ez, gabe, gabe! Hooita bost urte gabe, partitu zen. Haren etxian gauza bera zen, hiru haurride baziren eta batentzat zen leküa.

Egilea(k): Maite Mendiburu Elizalde