Markina-Xemein (Bizkaia)

Eskolaren leku-aldaketak

Eskolaren leku-aldaketak <p>Sarri aldatu zen eskolaz. Ospitalera joan zen lehenbizi, gero Kaleko eskolara, eta azkenik oin Jubilatuek dauden lekura.</p>

Transkripzioa

-Ta, ez jata /etxatta/ sekulo ahaztuko. Baten be, ondiok gaztiek, e! zemat urte euko genduzen? Lelengo jun giñen, ospittela, eskola. Gero, ospitteletik kaleko eskola. Kaleko eskolie, oiñ lehen Correos egonda, ba? Hantxe euen atzeko partien, eskola bat mutillena; ta, aurrekuen, neskena. Ta, haraxe juten giñen. Ta, gero hortik, jun giñen, oin jubilauek badaz ba? Haraxe. Jubilauetan egon giñen eskolan, han be.
- Zer dala-ta, hor hainbeste kanbixo?
- Ospittela. Txikixek eote zien. Txikixek ez euen ostontzien. Ta, gero hamen bestien. Gero, hor kendu eiben. Hortik kendu ein zittuen. Dan-danok, etxe barrixe-edo, bai. Bai, barrixe eiben ta haraxe jun giñen danok.