Markina-Xemein (Bizkaia)

Aguazil bakarra, baina errespetua sortzen zuena

Aguazil bakarra, baina errespetua sortzen zuena <p>Aguazil bakarra zegoen kalean, baina errespetu handia sartzen zuen. Beste bat Arretxinagan. Nor zen herriko aguazila. Gaizki aparkatzen ez ei zuen sekula lagatzen.</p>

Transkripzioa

- Gero, beste bat euen, Padarra. Gero, eon zien horrek bixok. Lelengo, bata hamen ta bestie, Arretxinan. Baiña Arretxinakuk, urten be ez eban eingo, ez dakit. Baiña gero, Markina-Jemein ein zanien, hori bai, Padarranekue be, hamen eote zan. Ta, bixek hamentxe. Bai “aquel? Aquel” bizikletak-eta, kotxiek-eta, oin dauzen moduen danien, aparkau, disko haundixe, ezin leixela aparkau-te, hantxe aparkaute. Ta, kalera, kotxik oin ipintten eittuzen modun-ta, han itxi? Ez euen holakoik. Pentsau bez! E, deskargetako, itxiko otsen, baiña gero?