Mutriku (Gipuzkoa)

Mutrikuko portua lehen eta orain

Mutrikuko portua lehen eta orain <p>Garai bateko eta gaurko Mutrikuko portuaren ezberdintasunak aipatzen ditu.</p>

Garai bateko eta gaurko Mutrikuko portuaren ezberdintasunak aipatzen ditu.

Transkripzioa

- Badakit zu kantuan, juten ziñanian arrantzaa, arraiñak harrapatzea, kantatzen ziñala abilla. Zenek esan zian neuri, ez dakit zeiñek esan zian, abilla ziñala kantatzen. Bota aparejuak, aparejuak bota ta kantuan zeu. Zela akordatzen zea zeu moillia ta, moillia ta zela akordatzen zea?
- Moillia ta? Oianguan [modokuak]. Oain sikiera moilliak […], lehen gaizki zauan, gaizki ez portua, baiña halaxe […], baporak-eta barrura ekartzen, kanpotikan barrura ekartzen zixuen, orduan, gaur […].
- Ta olatua ta itxaso txarrakin?
- Itxaso txarrakin pasau ein bihar.