Mutriku (Gipuzkoa)

Bi anaiak zesta-puntari profesionalak Estatu Batuetan I

Bi anaiak zesta-puntari profesionalak Estatu Batuetan I Agustin pilotan aritu da beti eta hamabost urterekin zesta-puntan hasi zen. Pilotan seminarioan jolasten zuen eta zesta-puntan Zaragozan debutatu zuen. Hamasei urterekin joan zen bertara eta garai berdinean soldadutza ere egin zuen. Soldadutza bukatuta, alde batetik bestera ibili zen jolasten: Bartzelonan, Durangon, Bilbon... Ameriketan jolastu zuen urte askoz, joan eta etorriak egiten, Dania-ko (Florida) eta Milford-ko (Connecticut) frontoietan. Ameriketatik bueltan, baserrira bueltatu zen.