24 urterekin ezkondu zen Ordizian

24 urterekin ezkondu zen Ordizian <p>24 urterekin ezkondu zen Ordizian. Banketea Martinez jatetxean egin zuten. Zuriz jantzita ezkondu zen berak egindako soinekoarekin. Soineko harekin jantzia egin zuten eta biloba guztiek erabiltzen dute bataio egunean. Ezkon-bidaian Madrilera joan ziren.</p>

- Eta gizonakin ezautu zendun, ta noiz ezkondu ziñen?
- Ta ezkondu nitzen hogeta lau urtekin.
- Hemen? Ordizin?
- Ordizin.
- Ta nolakua izaten zan orduko boda?
- Ba ondo.
- Gaur bezela, hola banketekin eta...?
- Bai, bai, guk eukiko... bueno, nik eta ni bezela bestek, nik uste det. Bankete ba Martinezenen, kanpoa jun be bertan, familie, etxekok eta, este, aitten arrebak. Ta danak, bueno, eta amanak’e igual, danak ba asko ba juntau, ez dakit zenbat juntauko giñen. Baiño, ordun, gaur gehio juntatzen dia, baiño larogei bat? Larogei bat? Hortxe.
- Eta soiñekoa? Beltzez eo...?
- Ez, ni txuriz.
- Txuriz?
- Bai. Bai, neonek in nuen gaiñea.
- Hara! Zuk ein zendun soiñekua?
- Bai, bai, bai.
- Ba lan pixkat eukiko zendun e?
- Beste batzuk gero probau ta in zien, baiño neonek in nun.
- Ta horrek’e poz gehio emango zun e? Norbeak eindakua izanda.
- Bai, baita, baita, baita. Hori dauket, este, nere seme-alaban, bueno nere alaba, komunioko soiñekoa, ba neonek in nion, eta zan politte, eta da. Eta esaten nuen, bai, gero bat komuniokoa. Gero, eskauta, batek eskauta bestek aber utziko nion, ta aber, ta esan nuen, bai, rekuerdo ona izeteko, ingo detana da, famili izeten duenen, faldoia.
- A, beittu.
- Halaxe dauket. Ta danak, illoba danak, bataiatu die soiñeko horrekin. Ta gordeta dauket. Ba, horikin danak. Mutillek eta neskak, izan dia danak faldoi horrekin.
- Eta biaje de nobiosea kanpoa jun ziñaten?
- Bai, Madrideaiño.