Ormaiztegi (Gipuzkoa)

Mutilen eta nesken kongregazioak

Mutilen eta nesken kongregazioak <p><em>Hijas de Mar&iacute;a</em> zen nesken kongregazioaren izena. Bertako kide bazinen, hilean komunioa egiten zen, eta kantuak egiten ziren. Mutilak luistarren kongregazioan zeuden, eta ez zituzten zigortzen dantza egiten bazuten. Mutilak tabernatan sar zitezkeen, baina emakumeak ez, bekatua baitzen. Neskak igandero joaten ziren elizara. Gauza erabat aldatu da orain.</p>

Tamaina:

Hijas de María zen nesken kongregazioaren izena. Bertako kide bazinen, hilean komunioa egiten zen, eta kantuak egiten ziren. Mutilak luistarren kongregazioan zeuden, eta ez zituzten zigortzen dantza egiten bazuten. Mutilak tabernatan sar zitezkeen, baina emakumeak ez, bekatua baitzen. Neskak igandero joaten ziren elizara. Gauza erabat aldatu da orain.