Pasaia (Gipuzkoa)

Lana aldatzeko erabakia

Lana aldatzeko erabakia <p>Behin Nicolas Ferrer ingeniariak berekin lan egiteko eskaini zion, baina ez zen joan. Ezkondu ostean, baina, bai aldatu zuen lana, etxetik urruti gelditzen baitzitzaion Asensio Larrearen tailerra.</p>

Transkripzioa

- Geo, e Nicolas Ferrero ingenieruak esan zian, "nahi dezu nekin lan egin? Zenbat irabazten dezu?". "Hogeita hamabost pezta". "Nik berrogei emango dizut". Ta taillerrian esan nion Ascensio Larreai. "Larrea!" "¿Qué?". "Me voy a otro sitio. La cuenta". "¿Por qué ya marchas Joxe, por qué ya marchas?". "Porque me pagan cinco pesetas más". "Joxe!, yo te estoy pagando a tí más que la categoría que tienes y por dinero tú no te vas, yo también te las doy". Ta han geatu nitzan, ezkonduta gero’re, azkenian aldatu nitzanian handik Olaizea esan zidan: “¿Por qué vas?" Trintxerpetik honea, bazkaltzea etorri, juan ta etorri bi ordu, denboik ez, juxtu ibiltzen nitzan, ez nau denborik ematen. “Horrentxegatik utzi dizut, bestela ez ziñan joango hemendik”. Esan zian garbi, seme bat baiño gehio maite zian.
- Hori bertakoa zen?
- Gasteizkua, Alavakua, hangua zan, Ascensio Larrea.