Pasaia (Gipuzkoa)

Soberako arraina baratzera

Soberako arraina baratzera <p>Lehen arraina aukeran zegoen, eta soberan zegoena baratzera botatzen zuten.</p>

Lehen arraina aukeran zegoen, eta soberan zegoena baratzera botatzen zuten.

Transkripzioa

- Guk ekarri degu astuakin San Pedrotik, gabarra kargatu, leatzan buruba, leatzan burua, xapuak, bixiguak, txitxarro ta holakua zelairako ta zelaian zabaldu, oso ona zan, hori zelairako oso gorotz ona zan. Gaurko eunian zapoik ez dezu botako ez, bixiguik ere ez. Ba orduan dena, aukera zan. Arraiya ekartzen zuten. Barkua betia etortzen zan, hemen gaur atea ta bihar biharko "ya" esaten zan bezela. Arraiya tope inda etortzen zian, betia, bodega betiakin etortzen zian, arraiya. Oan, berriz, jangoikuan etxea juaten dia hillabete oso-osuak-eta pasatzen dituzte, bi hillabete-hiru hillabete igual etxea etorri gabe, han hor Ameriketa aldian ez dakit non deskargatzen dituzte, gero kamioiekin ta ekartzen dute arraiya.