Tolosa (Gipuzkoa)

"Gordeketan", etxe bueltan

"Gordeketan", etxe bueltan <p>Etxean lan asko izaten zen, eta jolasteko tarte gutxi izaten zen. "Gordeketan" ibiltzen ziren etxe bueltan.</p>

- Zuek jolasik eta… Jolasak ingo zenituen txikitan.
- Bai, jolasak itten giñuzten, baiño astez nahiko lan. Etxea etorri ta bateko arditaa, besteko behietaa o nik ez dakit ba. Ta egurrek´e su hortako orduntxe txikituta ta. Dena lanen.
- Eta jolasik-eta gutxi?
- Gutxi, oso gutxi.
- Ta zertaa jolasten ziñaten jolastutakon? Ze izaten zan?
- Ba, jeneralmente behintzat guk “[…]”, ez dakit, zuk ez dezu… “gordeketan”. Jeneralmente behintzat bai.
- Nun ibiltzen ziñaten?
- Hementxe, etxe bueltan, bateti bestea. Hortxe izaten […]. Iñorrek kanpoako zeaik ez zun izaten ta. Geo zaharrenak pixkat kanpora hasi zianen…