Tolosa (Gipuzkoa)

Morroia eta neskamea

Morroia eta neskamea <p>Morroia eta neskamea izan zituzten baserrian. Baserrian, denentzat izaten zen lana. Dirurik ez zuten, baina goserik ere ez zuten pasatu.</p>

- Ta ni morroia´re ezaututa nao gure etxen. Neskamea´re bai.
- Bai, e?
- Bai. Bat Lizartzakoa ta bestea hemen [Olatea]koa´re euki gendun morroi; zea, Karmenen-ta… Karmenen-ta zer zan, osaba o anaie o…? Ez dakit, ba. Horkoa euki gendun.
- Danentzako lana bazan, e?
- Bai, bai, lana bai. Diruik ez, baiño lana bai. Ta goseik´e ez dizut esango, e? Guk goseik, hola, ez deu ezautu. Oain bezela ez zan [noski] dana komenientzikoa izango, baiño jana´re bai. Goseik ez det ezautu nik behiñ´e gure etxen.