Ubide (Bizkaia)

Tranbiaren ibilbidea astiro

Tranbiaren ibilbidea astiro <p>Tranbia astiro ibiltzen zen, bertatik martxan jaisteko beste. Jaietan bagoiaren kanpoan zintzilik joaten zen jendea. Zeanuritik Bilbora geltoki askotan geratzen zen tranbia.</p>

Transkripzioa

- Ta ba tranbixok hor gabeko hamaikak arte-edo ibiliko zien, hamabixetara arte-edo ibiliko zien, honantza, honantza. Akordetan naiz ni bai bai, hor tranbixok hor ibilte zien, bai. Ta gero be ba iñoz ibili naiz ni tranbixen, sarri bez baia bai, bai, ibili naz, ibili naz tranbixen. Astiro ibilte zien horre danok. Ta martxan dauzela bajatu be iual ite zien, ta ba halan ibilte zien. Ta gero noizik behiñien baten bat zapaldu be bai ta horre danok, bai. Martxan dabizela be bajatu-ta, holan ibilte zien. Ta gero ba hor jente asko egote zanien edo fiestak edo ha o bestie, han albotik be han jute zien kabidu barik, holan hobatute. Kabidu barik, barruen ta kanpotik be bai jute zien, yasta!
- Hobatu nunun-ta.
- Bai, hobatu hainbaten ta yasta.
- Ta zenbat pagetan zendun, akordetan zara?
- Asko ez zan izingo, ez dakit, ez dakit. Ez dakit, ez dakit hoixe zenbat pagetan zan. Hoixe ez dakit, enaz akordetan, asko ez zan izingo baiña bueno. Ba izingo zan oingo klasera, ba bardin antzera, orduko diruetan. Orduko dirutan oingo klasera izingo zan.
- Ta nun geldittute zan, Zeanurin hasten zan ta nun geldittute zan?
- Ba gero hor ba parada asko eukite auen. Bueno, ba Zeanurin hasiko zan, Zulibar da hango beste eskolak dauzen lekue, han be bai, gero handik, ba Villaron be parauko zan. Gero Villaron be leku biten-edo parauko zan. Gero ba hor danien parau ta parau, Bilbora allau orduko! Ta gero hango makinistiek ez auen kobretan, gero izin da hori, ba kobradorie ibilte zan, kobradorie ibilte zan, bai. Ta horren taillerrak egote zien han Lemoan, Zornotzako bidie dauen hantxe, oin autobusek lehen pareten izien dien lekuen, oingo autobusek, ez die paretan izin hantxe? Han Zornotzako bidie dauen lekuen, hantxe bertan ez da egon taillerren bat? Taillerrak-ta egon izin die ba lehen, hantxe-hantxe paretan zien tranbixen zeron, hartu-emonok han eukite aurezan. Bai, han kontuek ta han ite aurezan.
- Ta umiek ordaindu in ber izete aurien tranbixe edo debalde?
- Ez dakit horixe.