Urnieta (Gipuzkoa)

Zinegotziari pilotarekin emateagatik izandako ondorioak

Zinegotziari pilotarekin emateagatik izandako ondorioak PNVkoak kartzelara sartzen zituzten. Behin, pilotan zebiltzala, zinegotziren bat pasa zen handik, eta pilotarekin jo zuten (nahita, itxuraz); han zeuden guztiak atxilotu egin zituzten.

Transkripzioa

- Kartzela'de sartzen zittuen PNVkuak. Eta geo batian, jai bat, jaiya zan, ez dakit ze in zuen, txoakei bat: pelota frontoiya ordun kontzejupian izaten zan, oain aiuntamentua dagoneko... Ta pelotan zabiltzala, kontzejalen bat pasa in biher zula aiuntamentua. Ta pelotazaliak pelotakin jo, propiyo jo omen zun. Total, kartzela denak.
- Hara!
- Eta atsalde hartan futbola. Futbolako entradak eta denak hartuk, eta nola jun? Ta baten bat konkistatu due "Atsaldian jun biher diagu partidua, ta ze in biher deu?". Ta nolabaitte moldatu zuen, bai, ta atsaldian futbola ikustea jun zian.
- Nola atea ote zian?
- Ez dakit, ez dakit nola in zuen. [...] Ta pena hoi izaten zula alkatiak, utziya. Ez nekin utzi ziyoenik juten haidi. Txoakeiok "sin fundamento".