Urnieta (Gipuzkoa)

Probintzien izenak gogoan

Probintzien izenak gogoan <p>Gutxi ikasi zuen eskolan. Buru txarrekoa zen. Hala ere gogoan ditu probintzien izenak. Hainbat esaten ditu.</p>

-Zu eskolan ibili ziñan Urnietan?
-Eta zer ikasi zenuen eskolan?
-[Nik pixkat] eskolan. Buru txarrekua nintzan ni. Anaia zaharrena hua omen zan pizkorra, esaten zuen, buru onekua. Nik puxkat ikasi nun. Oaindik goguan dazkat orduan ikasitakuak. Nola esaten da? Andaluzian nola probintzik-eta nola dittu? Hoik danak goguan dazkat nik. Zortzi probintzi: Granada, Málaga, Almería, Jaén Córdoba, Sevilla, Cádiz, Huelva. Cataluñak eta Galiziak eta.
-Ilobak parra egiten du.
- (barre). Nik hoik danak badakizkit. Hoi, eskolan txikitan ikasitakuak hoik danak goguan dazkat. Bai.
-Ta Espainiako geografia ikasten zenuten?
-Bai, bai. Cataluña... Itxoin: Barcelona, Tarragona, Lérida y Gerona. Bestia Galiziyak... Coruña, Lugo, Orense y Pontevedra.
-Hoik danak goguan dazkat.