Usurbil (Gipuzkoa)

Eskolara joan baino nahiago lan egin

Eskolara joan baino nahiago lan egin Eskolan doktrina ikasten zuten. Eskolara joan baino nahiago izaten zuen lan egin. Zer maistra izan zituen azaltzen du.

-Eta zer ikasten zenuten eskolan?
-Eze asko ez baiño dotriña edo zeoze. Geo nik hola "dividir" ez dakit ikasi nun o, nahiko lan. Hortxe geatu nintzan. "Multiplicar" ta holako zea batzuk itten nittun baiño gaiñontzin ez nun gogoik eskolaako nik. Ezta...! Jesus Maria ta Jose!
-Zuk nahio lan in? Lan o lagunekin ibili o...?
-Nik bai. Bueno, hemen edozeiñek esaten bazian "hi, etorriko al haiz?" ta bueno. Hoi bai baiño besteik... Eskolaako gogoik gutxi nun nik.
-Ze maistra izaten zendun?
-Gertrudis ta. Hik ez al hun ezautu Gertrudis?