Anai-arreba guztiak egunkariak saltzen

Anai-arreba guztiak egunkariak saltzen <p>Egunkari-banaketa oinez egiten zuten; gerora bizikletan ere bai. Anai-arreba guztiak aritzen ziren horretan lanera edo eskolara joan aurretik. <em>La Voz de Espa&ntilde;a</em> saltzen zen gehien.</p>

Tamaina:

Egunkari-banaketa oinez egiten zuten; gerora bizikletan ere bai. Anai-arreba guztiak aritzen ziren horretan lanera edo eskolara joan aurretik. La Voz de España saltzen zen gehien.

- Ta banaketa, periodiko banaketa hori, nola iten zan, bizikletan ta bai?
- Oiñez!
- Oiñez?
- Bizikletaik ere ez?
- Geo, geora bizikleta. Geo [Velosolesa], geo Mobileta. Baiña hasieran oiñez, danon artian. Anai danok [partitzen giñen]. Urte batzuk izan giñen ya, geo ya asko saltzen zanian da ya bostehun periodiko zabaltzen [...] guk taillarrea jun baiño lehenuo. Geo ya taillarrian hasi giñanian, ba, taillarrea jun baiño lehenuo, perioikuak seitako hasi perioikuak partitzen ta zortzitako taillarrea jun behar ta. Bai Dolores ta Milagros ta Gontxalo ta Xebastian ta danok perioikok partitu ta geo bakoitza bere lantokira.
- Ta zazpi urte hituanian, zenbat, zenbat kostatzen huan perriodiko bat, ordun, gogoatzen al haiz?
- Ez nauk gooratzen, baiño xentimo, ez zekit perro haundiya izango zan, o.
- Perro haundiya?
- Holako bat. Errialakin ta. Hori uste diyat, perro haundiya o hola izango zala.
- Ta ordun asko banatzen al zan, asko irakurtzen al zun jentiak?
- Gutxi, gutxi, oso gutxi, oso gutxi. Ta esaten diyaten bezela, La Voz de España orduan askoz 'e gehio saltzen huan, Diario Vasco askoz 'e gutxiyo. Eta bueno, denboakin jun dek, ba, aldaketa.

Egilea(k): Fernando Muniozguren