Dendan lapurretan egin zietenekoa

Dendan lapurretan egin zietenekoa <p>Dendan erregalorako gauzak ere saltzen zituzten egunkari eta aldizkariekin batera. Lapurretan egin zieten eta izugarrizko kaltea izan zen.</p>

Transkripzioa

-Oain dala hogeita hiru urte han, horrenbeste urtian lana in ta geo, ya denda… joyak eta erregaluak eta….
-Lapurreta, ez?
-Lapurreta izan giñun, atzeko aldetikan, patiyoko atzeko aldetikan.
-Hire arrebak kontatu zikan behin, bai.
-Guardia zibillak-eta aurrian, behian, pasian, ta guk ordun atian giñun, ba, persiana batzuk ta bizi giñan frenteko etxian. Eta ni etxea jun nitzanian goizeko seitan, atia irikita, ui! atzeko patiyua-eta irikita, “ze pasatzen da /pasatzea/ hemen?” ta joe! geatu nitzan gerriko min batekin…[ze in, jarri ez nekila nola ez nitzan hilda geatu han hi...] panorama ikusita, zea, reloju merkiak, altzairuzko zea hoiek danak lagata, baiño urria dana ffffffff… Orduan hogei bat kilo, orduan e! Etorri zian poliziyak.... buo danetik… odol mantxak eta danak kristaletan-ta... Gaur arte!
-Ze urte zan hori? Ze urte?
-Hogeita hiru urte oain izango dituk.