Bi hilabete baino gehiagoan greban

Bi hilabete baino gehiagoan greban Enpresa konkretuetan ere egoten ziren grebak. Bi hilabete baino gehiagoan greban egon ziren bere tailerrean hitzarmen kontuengatik. Herri-mailako grebak.

Transkripzioa

- Baiña, beti huelga herrikua edo konbeniyua, sektoriala. Baiña herriyan hola, konfliktorik eta ez zan egoten, enpresatan, aislatua?
- Bai, ba.
- Enpresa konkretutan?
- Bai, ba. Bai, ba. Bai, ba.
- Eta, lehen eindako huelga hemen, esate bateako, taillar baten?
- Taillar baten? Ez dakit zein izango zan, zein izango zan... A! Igual taillar baten geu ere bi hillabete baiño gehio huelgan eon giñan, ta.
- A, bai, e?
- Bai, ta berrogei langille izango giñan gehienez.
- Bi hillabete?
- Bai, bai, bi hillabete o. Bai.
- Konbeniyo kontuagatik, edo?
- Bai. Negoziaziyuak’e bai.
- Jo! Asko garai hortako.
- Bai, bai. Ta herri maillan, herri maillan bestia gero, sortu gendun taillar, taillar batzuek, hor, desordeniyuak asko ta gauza hoiek eta holako mobidak ere baziran. Eta taillar bateko jendia moituazi eta, esto, atera kalea eta geo beste batzuek, beste argumento o rebindikaziyo o aldarrikapen gehiokin, ta, herriya berriz ere kalea eta abar. Eta Pielhoff-eneko hortan ere bai, ta ordun huelgak ez dakit nola inbentatu ziran, baiño, bastante, bastante ein ziran.