Bere familiaren bizibideak

Bere aitak abereak zituen; eta ikatza eta egurra saltzen zituen. Beren taberna atzean saloi handi bat zeukaten, eta Zarautzen egon zen lehenengo jolasteko saloia izan zen hura. Fonografo bat ere bazuten, eta askotan jotzen zuen pieza baten doinua abesten du.

Transkripzioa

Eta geo guk, nere aitak eukitzen zun, denbora haitan eukitzen zitun bi behi, ta astua’re bai.T a geo ikatza ta egurra saltzen zun nik oain denda dakaten tokiyan. Ta tabernan atzian giñun guk saloi haundi bat, ta Zarauzko aurrenengo josta... josta... jostatzeko billarrak ta eon zala, aurreneko saloya zan Zarautzen denbora haitan. Beste gauza bat, oain goatzen naiz momentuan: fonografo haundi bat’e bagiñun, fonografo haundi bat, hola guardasola mouko katxarro haundi batekin. Orduan fonografo Zautzen gutxi eongo zian, ez dakit, bakarra izango zan, oso gutxi eongo zian… Eta geyo… goatzen naiz pieza bat asko jotzen zuna: erderazko letra daka, baiño… orain musika bakarrik zeatuko det. Tarali lirilala laralalali, lerolalala, ta tzunpata tzunpata tzunta ta ra ta txunba tzunbarabarai.

Egilea(k): Manu Oñatibia