Oroimenaren garrantzia

Oroimenaren garrantzia Patxi Galarraga. Bere ustez helburua izan beharko litzateke Urdirotzi buruzko oroimen horiek bihurtu daitezela aldaketa edo ekintzarako indar. Han ume edo begirale bezala egon denak, gogoratu dezala ze zoriontsu izan zen eta ze potentzia daukan oroimen horrek. Hura berreskuratzeko halako borroka bat egin beharko litzatekeela iruditzen zaio. Urdirotzen ezer ez zegoen eta sortu egin behar ziren gauzak. Bere umeentzako antzeko zerbait lortu nahiko luke, baina gaur egun ez da erraza. Naturarekin kontaktua edukitzeak eta errekurtso gabe egoteak eramaten gaitu harremanak oso zuzenak izatera, bitartekoak kentzen ditugulako. Horrek halako hurbiltasun bat ematen dizu ondokoarekin.