Zumaia (Gipuzkoa)

Ikastolaren bitartez bertsoen mundura

Ikastolaren bitartez bertsoen mundura Fabrikan lanean zebilela, bihotzekoa eman zion. Ikastolen sorreran ibilia zen ordurako eta, lantegirako ez zenez gai, ikastolako zuzendariak hango administrazioan lana eskaini zion. Ordurako kantak erakusten ibiltzen zen ikastolan eta baita Bizkaiko ikastoletarako `Saioka´ izeneko testu-liburua idazten ere. Liburu horretan bertsoak eta poesiak sartzeari ekin zion. Bertso munduko bilera batzuetan parte hartu zuen eta, bere lana ikusirik, ikastoletan bertsoak erakutsi ahal izateko antologia bat egiteko eskatu zioten. Zabalak bertso asko zuen bilduta ordurako, baina berak jarraipena eman zion lan horri.