Zumarraga (Gipuzkoa)

Bizikleta alokatu eta ibiltzen ikasten

Bizikleta alokatu eta ibiltzen ikasten <p>Bizikletak alokatzen zituzten Zumarragan, eta horrela ikasi zuten ibiltzen. Pezeta kostatzen zen ordu erdia, baina dirurik ez zuten izaten eta gutxi ibiltzen ziren.</p>

Transkripzioa

- Bizikletekin e, behien ibiltzen giñen alkilerren hartuta, ikasten. Elizkalen zan alkilerra, bizikletan alkilerra ta bizikletak konpontzen zittun. Joxe Miel Zumarraga.
- Eta han alkilatzen zenduen?
- Han alkilau?
- Alkilau, bai. Oseake orduerdin ibiltzea, pezta bat eo hola kobrau ohi zon, bizikletia ematen zon. Ta motil koxkorrak, badakizu, ikasten. Ta pixkat ikasitakon, ñoo! geo alkilerra pagatzeko dirua falta! Bestela gehiotan ibiliko giñenen.
- Ta alkilerra pagatzeko falta zunak, geo erosteko´re bai.
- Bai, hoi ba, hoi ba. Erosteko´re falta dirua ordun.