Arantza (Nafarroa)

Inauterietarako arropa

Transkripzioa

- Inauteetarako arropa kontatzen zuen bai hark, nola… janzten ziren inauteetako arropak, mozorroak janzten zirela denak, mozorroak, galtzak, alde bat gorria eta bertzea urdina, eta bertzea edo... gurutz... gurutzean, gero bertzea gorria eta bertzea... ber... bi koloretakoak.
- Orduan zer? ezkerreko hankaren aurrean kolore bat eta atzean beste bat eta hemen [eskuineko hankan] aldrebes.
- Hor aldrebes, bai, guruz... gurutzatuak.
- Eta atorra eta zapatak-eta?
- Hori, atorra... atorra ez dakit atorra zer koloretakoa izaten zuten. Galtza hori erraten zuen, oraindik… iloba horietakoren bati egin zion noizbait antzerkiren bat egin behar zutela edo... Klemenek eta horiek, eta… egin zizkion lehengo inautetako arropa bezalakoekin alde bat ur... zuria eta bertzea berdea, eta, horrela denak, mutil gazteak denak janzten zirela inauterietan.
- Zapela... zapela gorria, seguru. Zapela gorria eta alkandora... ez dakit, atorra gorria ez bazuten eramaten... bai! Horiek nor edo nor oraindik izanen da Arantzan igual e… nik baino hobekiago dakiena gauza horien berri.