Arantza (Nafarroa)

Laminak konjuratu zituzten

Transkripzioa

Lamina haiek mendira, e… Trinitatera bidali omen zituzten, konjuratu omen zituzten, erregu bat, linazi, lina… lihoaren hazia xehe-xehe-xehea baita- (...) eta erregu bat pues e… hogeita lau bat kilo edo horrela. Bada erreguko kaxa –lehenago erregua, erregu erdia, laka… gaitzerua eta laka ziren medidak. Orain kiloak eta… gramoak diren bezala-. Eta, apaiz batek hartu ditu e… erregua eta… linaz… liho hazi, eta, bedeinkazioa eman dio, eta kondenatu ditu Trinitateko mendira, han pikorrak hainbat urterako. Orain zenbat izango ziren! Eta geroztik ez omen dira agertu.