Bera (Nafarroa)

Kontrabandisten trukoak

Transkripzioa

Truko bat hori zen, makila behar zen beti berdea, hark lurrean harria jota egiten zuen kaxk! Kaxk! Baina idorrak egiten du klask! Eta... “Oi! Hori ez zen kontrabandista!”, sumatuz gero karabineroak izanen zirela nonbait ere, horrela zihoazenak eta hori, beti berdea, lehengo zaharren kontsejua.
Eta horretatik aparte, lehengo zaharrek erranen zuten: “Kasu, e! Ez hor bertzeak baino gehiago dirurik eta agertzen ari, e! Begira zeuden buruak agertzeko. Besta gutxi egin!”. Eta hola, hala da. (...)
Erraten zuten: “Ba! begira, jenderik ez pasatu, jenderik ez hartu pasatzeko, jendeak solas egiten dik, behiak eta paketak, haiek ez ditek egiten”.