Bera (Nafarroa)

Gerrako miseria

Transkripzioa

- Goizean zazpietan irekitzen zen karnizeria. Oliorik ez zen, eta karnizerian behia noiz hil zen enteratzen zen eta behiaren seboa kontsegitzeko goizean bostetarako kolara joanak karnizeria batera. Seboa oliotarako ibili.
- Olioa arras garesti, ez?
- Eta hura pagatu behar zenuen, hark agintzen zuena, karnizeroak. Baina gero ibili behar zenuen hagitz erne harekin jan behar bazenuen, ez bazenuen hagitz beroa, gelditzen zizaitzun hemen atxikita, hotz...zen baldin bazen pixka bat, seboa hozten baita, eta gogortzen baita. Pues... pues hura egin behar zenuen pixka bat hozten bazen, berriz berotu behar zenuen jateko. Baina nola ez zen oliorik…