Bera (Nafarroa)

Ilargiaren eragina

Transkripzioa

Konparazio batera, gauza bat, belarra pilatzeko beherapena, ilargi behera; iratzea egiteko gorapena, bueno, fede handia du jendeak, e! Fede handia du jendeak, e! Fede handia du jendeak! Eta, etxean zerria hiltzeko beherapena izaten zen, etxean zerria hiltzeko beherapena izaten zen, eta horrela baziren. E konparazio batera a... arbola bat botatzeko, materialetarako, haritza botatzeko beherapena da; hosto hozkatua erraten dute, eta hosto handia duena, honako gaztaina eta horiek izanen dira aldrebes ez, horiek uste dut e... e akazia eta horiek gorapena, gorapena. Haritza eta gaztaina eta horiek dira beherapenarekin –erraten zuten zaharrek-, eta akazia eta horiek gorapenarekin, hosto biribila, hosto biribila deitzen zaio.