EGI lehenengo, ETA ondoren

EGI lehenengo, ETA ondoren <p>Une batetik aurrera, konpromiso politiko handiagoa hartzeko ordua heldu zen eta klandestinitatean lanean hasi ziren, Juan San Martin, Imanol Laspiur eta Serafin Basauri. Ordurako, EKIN eta EGI elkartuta zeuden eta EGI zen talde berria (EAJ-PNV azpian). Taldeko kide batzuk, baina, EAJrekin zituzten arazoak eta konponezinak tarteko, banatu egin ziren eta ETA sortu zuten, 1958. urtean; <em>Txillardegi</em> eta Madariaga ziren buru nabarmenenak. ETAren inguruan klandestinitateko arau estuak sortu ziren. Bakoitzak bere talde txikia zeukan, baina ez zen sekula izenik aipatzen, eta dena oso ixilpean gordetzen zen. Juan San Martinek nahiko azkar baztertu zuen bide hori.</p>

Tamaina:

Une batetik aurrera, konpromiso politiko handiagoa hartzeko ordua heldu zen eta klandestinitatean lanean hasi ziren, Juan San Martin, Imanol Laspiur eta Serafin Basauri. Ordurako, EKIN eta EGI elkartuta zeuden eta EGI zen talde berria (EAJ-PNV azpian). Taldeko kide batzuk, baina, EAJrekin zituzten arazoak eta konponezinak tarteko, banatu egin ziren eta ETA sortu zuten, 1958. urtean; Txillardegi eta Madariaga ziren buru nabarmenenak. ETAren inguruan klandestinitateko arau estuak sortu ziren. Bakoitzak bere talde txikia zeukan, baina ez zen sekula izenik aipatzen, eta dena oso ixilpean gordetzen zen. Juan San Martinek nahiko azkar baztertu zuen bide hori.