Usurbil (Gipuzkoa)

Apaizaren telefonoa kommutatu zutenekoa

Apaizaren telefonoa kommutatu zutenekoa Zubietan baserrian ez zeukaten telefonorik; apaizak lokutorio publikoa zeukan. Kommutatu egin zuen telefono haren linea.

Transkripzioa

-Geo gaiñea Aizpurun telefonoik ez zan. Zubitan zun apaizak lokutoiyua, publikua, eta gero kalean Joxek zun bere telefonua beak industria bat zekalako, zerra ta hoik zazkalako. Eta 7171 zan telefonuoi. 7171. Ta ordun Aizpurun ez zan, iñok ez zun telefonoik. Apaizan etxea iñok ez zun nahi jo telefonoa. Puff!, iñok ez zun jun nahi. Eta kalean dana. Kalean zan Aizpurutikan plaza tartian. Ta juten giñan hara, ta ordun osabak in zun osabak in zun konmutatu kaleakin guria. Ordun biyak telefono bat: 7171 kalean eta 7171 Aizpurun. Ta aurrena beti kaleko Maria, emakume jatorra zan, harrek hartzen zun. Ta Aizpuruako baldin bazan, bigarrenen errepika. Ordun guk hartzen gendun bigarrenguan, ordun Aizpuruako zan seiñalia. Eta guk zeozertara hoi dana baiño leheno kalea jun behar in behar... Hoik lortu zuen. Ordun aurrenengo telefonuak hola zien, gaur patrikan danak.
-Joxe: -Gaur ze?
-Gaur patrikan telefonua. Ze diferentzi. Esaiezu. Jesus!