Lesaka (Nafarroa)

Trukea

Transkripzioa

Lehenago, lana egiten zenuen, ez dakit nik, dirua, ez zen dirurik, inork ez zuen. Eta, lana egiten zenuen, eta igual ekarriko zizun pues… bueno, gure oroimenean, oraindik sos batzuk baziren, baina gure aita edo aitonatik ja kasik ez zen sosik eta orduan batek ekartzen zuen behar zela ilar pixka bat, bertzeak ez dakit zer, edo artoa edo, bat bertzearen trukadan, bat bertzearen laguntzarekin, auzolana orduan zen, edo e… bat bertzearen laguntza lana. Orain ja akabatu da hori. Anaitasun horiek eta denak akabatu dira, orain dena sosa da bakarra, eta lanik ez egin gainera, ahal bada.