Lesaka (Nafarroa)

Kandelero

Transkripzioa

- Kandelero bai, kandelak bedeinkatzen ditugu. Elizara joan eta kandelak pizten dira, eta bedeinkatzen ditugu kandelak, egiten dute prozesioa elizaren bueltan, eta denak ere ibiltzen ditugu. Gero etxera etortzen gara, e igual da arratsaldean izanda ere, pues kandelarekin bedeinkatu, animaliak eta pertsonak, denak bedeinkatzen gara. Guhauren eskaerak egin eta ile pixka bat erre...
- Animaliei belarrian.
- Belarrian, ezkerreko belarrian pixka bat erre. Eta hara! gure pasadizoa hori da.
- Eta persona, ilea bakarra.
- Bueno, nahi den... edo... hobekiena nola heldu zaizun, pues ez du horrek inportantziarik izanen. Gero, pues, espaldan botatzen dira hiru kandela sorta; lehenbiziko botatzen eduki kandela piztua, eta gero banaka-banaka hiru xorta bota.